7 Haziran 2009 Pazar

İyimiş

Mor ve Ötesiyle tanıdık Kerem Özyeğen'i
ama o daha öncedende tanınırmış

''1985 yılında Ferdi Tayfur un Herşeyim Sensin adlı sinema filminde Ferdi Tayfur un oğlu rolünü canlandırmıştır''

Hoşuma gitti bu ayrıntı.
Ne diyim iyiymiş :)

Bizim Güzel Çocuklar



Dar Alanda kısa paslaşmalar filmimiz ....Daha doğrusu hayat belgeselimiz.



Sene 82 , ufak bir kasabanın kendi gibi ufak , amatör futbol takımı.Amatör dediysek formalarının ve kramponların ucuzluğuna bakarak ve oynadıkları sahanın topraktan olmasından dolayı söylemedik.Ruhlarına itaf ettik.
Nasıl Yani ?

Futboldan iyi paralar kazanıcak yaşları geçmiş.Zaten kapasiteleri belli adamlardan bahsediyoruz. Ne olucaktı yani şampiyon olsalar ? Ne oldu ben söyliyim..Şampiyon oldular ve klup büyüdü.Hepsi kovuldular.
Başarının mükafatının bu olduğunu bile bile ve binbir zorluklarla kim yüreğini ortaya koyar ? İşte Amatör kafalar , Yürekli kafalar.


Hacı abi , Torba Suat ...

Hacı abi , yıllardır antrenörümüz.Bu küçük kasabanın büyük kafalı insanı.Aslen İstanbullu bir Ermeni.Kasabada geçmişini bilen kimse yok.Bu sebeptendir ki ölünce Müslüman mezarlığına gömülüşü...Gerçi Hacı abi için farketmez.

Ve Kalecimiz torba Suat.Yaş gelmiş 40-45'e.Sevdiği bir kız var haliyle.Uzun süreler mektuplar yolluyor fakat 1 tane bile cevap alamıyor.İstediği sadece 1 cevap.Suçlamıyor yinede kızı hatta ulan nerde yanlış yaptık acaba kız okumamı bilmiyor nedir hata diye kendi kendine sorup duruyor.

Serkan , takımımızın yeni transferi.Boylu poslu , yakışıklı , iyi futbolcu.
Suat kaç zamandır mektuplarına bir cevap bile alamazken sevdiği kadını Serkanla görüyor.İsyan ediyor.

Takımca hamama gittikleri bir gün Serkanın yanına gidiyor ve şampuanını bolca eline dökmeye başlıyor...

Serkan: oha! o kadar dökülür mü lan?
Suat: sana ne lan! saç benim diil mi?
Serkan: saç seninse şampuan da benim! torba!
Suat: sikerim seni de şampuanını da! sen kime torba diyosun lan!


ve kavgaya tutuşurlar.Elleri şampuanlı olduğu için sürekli elleri kayar bir tekme atıyım derken ayağını vurur mermere.Olay kapanır..
Suat takımın abisidir , abidir . Aslında o kadar mahrum bir adamdır ki kavga çıkarmayı bile beceremez . Siz film i izlerken orda Suat için ağlayabilirsiniz.

Suat , sevdiği kız ve Serkanın evleniceğini duyunca deliye döner günlerce ortalarda görünmez.Onu hayata Hacı abi döndürür , bizi yıkan herşeye karşı düşünmemiz gereken şu sözleriyle :
Ressam olur insanlar başkalarının resmini kazıya kazıya ya da resim olurlar senin gibi kazına kazına.

Suat,eyvallah demeyide bilir.İçi ne kadar acısada.O artık yengem bende kaleci , kaleci Torba Suat.

Aslında Hacı abininde içinde çok büyük bi aşk acısı vardır.Bu ızdırap Sigara ve Alkolün dostluğuyla sürer gider.Sonra Hacı abi dayanamaz.Ölür.

Sonra Takımda ölür.Profesyonelleşir.Bizim çocukların hepsi kovulur ama ruhları kaybolmaz.Çocukları toplarlar ve onları eğitmeye başlarlar.Önde Suat çocuklara dağ bayır koştururken onlara Hacı abimizin sözleriyle seslenir :

Hayat futbola fena halde benzer . Futbol şahsi beceri gerektirir ama aslında topla oynanan yani insanların takım halinde oynadıkları bir oyundur.Hayatda öyle değil mi? İstediğin kadar yetenekli ol iyi bir takımın yoksa kaybedersin.Evet kaybedersin...




-Beni etkileyen bölümlerin kendimce özeti , izleyenler bilirler izlemeyenler mutlaka izlemeliler diyorum ve çekiliyorum.-

Dokunma Bize



Bizi çakmışlar köklerimiz çok derinde
Biz biz burda rüzgar gülüyüz
Belki ölü dölüyüz
Ama biz burda rüzgar gülüyüz