9 Kasım 2009 Pazartesi

Bulamadım Başlık


Yazmak mı yazmamak mı ? Ne yazmak hangi psikolojiyle yazmak muhakemelerini pek sevmem.Elimden geldiğince düşünmeden doğaçlama bir şekilde yazmak istiyorum.Düşünerek yazarsan ya da düşünürsen yazdığını o zaman kaygı gütmeye başlıyorsun.O da yazmamak durumunun en güzel destekleyicisi oluveriyor.

Gazeteci olmak isterdim mesela.Yazmak adına ama her şey o kadar kalıplaşmış ki.Ben gazeteciliğin 5n1k kuralını , devrik olmaması gereken cümlelerini ya da düzgün Türkçesini değil yazı yazma olanağına sahip olmak isterdim.Malesef şartlar öyle değil.Safya düzeninden , haber etiğinden haberin kendisini unuttuk.

İlkokulda öğretmenlerimizin bize mektup yazma alışkanlığı edindirmek istemesi gibi.Hani hatırlarsınız süslü kağıtlar , güzel zarflar yani güzel kalıplar.Gazetecilik öğrencilerininde hali böyle vahim işte.Haber yazmayı öğretiyolar , haber yapmayı değil.

Ondan sonra vay hain medya vay hain köşe yazarı.Kabahat o arkası kalkık adamın değil.Ona arkasının kalkma şansını verdiler o da haliyle kaldırdı.Kabahat kimde ? Medya Patronlarında mı? E o adam Medya Patronu diye Allah mı ? Hani Cumhriyet , Hani Ulusal Egemenlik

Tamam tamam hakikaten çok anlamsız konular bunlar.Konuşmaya bile değmez.

İnsan İnsanın Kurdu Bu Düzeni Kim Kurdu ?