8 Temmuz 2009 Çarşamba

Redrose


Son yıllarda Türk sinemasında bir türkücününmü desem popçununmu bilemedim ama ismi çok ön plana çıktı : Mahsun Kırmızıgül.

Aslında bunu genel hayat denklemine kurarsak nedeni çok ta uzakta değil.Para var Huzur var.Para var zevk var.Para var duyarlılık var.Para varsa herşey var.Geçtiğimiz kış bunu bir örnekle iyice anlayabilmiştim.Bir eskici dükkanının önünde yüzlerce eski kaset vardı.Tanesi 1 liraydı. Düşünsenize bok gibi paranız var , giriyosun dükkana alıyosun hepsini koyuyosun evinde dolaba. Evine gelen , ulan ne zevk sahibi adamsın be helal olsun ! diyo.Zevk sahipliliği değil bu para sahipliliği.

Aslında diğeri neder diye düşünmek yanlış.Malesef çoğu zaman ne der diye düşünüp buna göre hareket ediyoruz.Bu olmamalı.Bu türlü düşüncelerden uzaklaşmak ancak sağlayacaktır tamamlanmışlığı insanoğlunda.

Neyse gelelim Mahsun'a.Adamda para var , çekiyo filmini sonra ay Mahsun neymişsin sen.Bu düşünce ilk filmi Beyaz Melek i izledikten sonra kaplamıştı beni.Evet huzur evleri , malesef yaşanıyo bu kötü durumlar anlatılması güzel...Fakat böyle bir film olamazdı.Bir düşünce yakalamışlar ordan insanların duygularını kurutana kadar girmeye çalışmışlar içeri.Filmde hiç bir olay yoktu.Film olması için bi olay olması ve insanların bunun sonucunda bu fikre ulaşmaları lazım sanırm.Ama bu filmde evet huzur evlerinde böyle bi kötü durum var hadi ağlayın denmişti.Olmamıştı ve Kırmızıgül'e baya saydırmıştım.

Geçenlerde 2.filmini izledim.-Güneşi Gördüm-Çok ama çok güzel bir filmdi.Konusu , gelişen olaylar , oyunculuk , durumlar ...Takdir ettim bu sefer Kırmızıgül'ü.Bu sefer olmuş dedim.Durumun siyasi boyutunu tamamen insancıl yönüyle anlatarak özünü bulmuş.Bu da gerçekten çok iyi olmuş.Emeğinize sağlık.Çok etkilendim ben.Herkesede tavsiye ederim.


Bu arada 3.filmini çekiyomuş Mr.Redrose


Neyse ,

Ben gideyim.